De flesta som påbörjar en ny utbildning eller byter skola gör det till hösten eller till våren. Många har nu sökt in till nya skolor eller utbildningar med start under vårterminen.
Lika spännande som det är att börja på ny kula kan det kännas läskigt eftersom allting är nytt och främmande. Som tur är får man oftast en mycket bra introduktion under de första dagarna i nya skolan där man får veta vilka byggnader som ligger var, vilket blankettfack man lämnar vilka papper i, hur studentkåren fungerar etcetera. Alla dessa saker som man omöjligt kan veta när man inte har studerat tidigare.
Just studentkårer är något som är otroligt viktigt. Kåren är ju studenternas röst utåt. Studenternas chans att nå ut med åsikter etcetera. Dessutom är kåren ofta en bra väg till arbete. Det är idag extra viktigt att informera om studentkårernas arbete eftersom kårobligatoriet idag är avskaffat. Kårerna har det därför tufft att värva nya medlemmar. Läs mer i utdraget nedan. Hela artikeln hittar ni här, i GP.se.
”Efter kårobligatoriets avskaffande för snart ett år sedan har studentkårerna vid Göteborgs Universitet fått kämpa för att behålla sina medlemmar. Nu är det upp till varje student att välja om man vill betala avgiften, och kårerna står inför ett styvt arbete få studenterna att förstå vikten av att vara med. Vid Göteborgs universitet finns det numera fyra stora studentkårer, Göta Studentkår, Handelshögskolan i Göteborgs studentkår, Sahlgrenska Akademiens studentkår och Konstkåren.
Göta studentkår bildades när kårerna Haga studentkår, Filosofiska fakultetens studentkår och Utbildningsvetenskapliga studentkåren slogs ihop till en stor kår i samband med kårobligatoriets avskaffande i juli 2010.
– Vi insåg att tillsammans blir vi starkare och kan påverka mer, säger Emelie Arnesson som är kårordförande för Göta studentkår.”